Російська ФСБ затримала на кордоні з Кримом трьох українських військових

ФСБ Росії заявляє, що на лінії розмежування з окупованим Кримом затримано трьох українських військових.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на прикордонне управління, передає Еспресо.TV.

За версією російських прикордонників, українські військові начебто вирішили поспілкуватися з російськими морськими піхотинцями по другу сторону озера Сиваш. В українських військовослужбовців нібито не було при собі документів.

«Військовослужбовці України повідомили, що рішення поспілкуватися з російськими морськими піхотинцями, яких вони неодноразово бачили на іншому узбережжі Сиваша, виникло в них напередодні під час вживання алкогольних напоїв. Прокинувшись наступного ранку, і не маючи інших занять, українські десантники взяли з собою кавун, шматок сала і спиртне, яке купляють у місцевих жителів, і пішли «брататися», — повідомили в прикордонному управлінні.

Російська сторона вирішила притягти українських військовослужбовців до адміністративної відповідальності і передати прикордонним органам України.

Нагадаємо, у Генштабі Збройних сил України повідомили, що троє українських військових 79-ї окремої аеромобільної бригади зникли зранку 5 вересня на адміністративному кордоні між Україною та Кримом.

Після розшукових заходів стало відомо, що ці військовослужбовці проти ночі на 5 вересня змінилися зі спостережного посту, прибули в розташування, переодягнулися в цивільний одяг та, зі слів їхніх співслужбовців, вирушили купатися до дамби, яка знаходиться на території, суміжній з незаконно окупованою територією Криму.

Як згодом з’ясувалося, уночі в цей район під’їжджали два автомобілі (УАЗ та УРАЛ) зі сторони незаконно окупованої території АР Крим та, можливо, незаконно затримали українських військовослужбовців.

Зброя, набої та документи військовослужбовців залишилися в розташуванні підрозділу.

Loading...