На Рівненщині знищують свиней через африканську чуму

На Рівненщині знищують свиней через африканську чуму

Через африканську чуму свиней територію села Будимля Дубровицького району оголошено неблагополучною зоною та встановлено карантин.

Джерело: Відомості

За останніми даними, спеціалісти уже ліквідували 60 голів свійських свиней. Про це розповіли у Головному управлінні ветеринарної медицини в Рівненській області, передає УНН.

Щоб не допустити поширення африканської чуми, на виїзді з населеного пункту фахівці проводять дезінфекцію транспорту, а люди проходять через спеціальні дезкилимки.

Ветеринари безкровним методом знищують усіх свиней, які перебувають у епізоотичному вогнищі.

Як повідомили в Головному управлінні ветеринарної медицини в Рівненській області, спеціалісти вже ліквідували 60 голів свійських свиней. Їх трупи, а також трупи гризунів, птахів та інших тварин, залишки кормів та інвентар спалюють у визначеному місці.

Окрім того, з території Дубровицького району, який оголосили зоною нагляду, заборонено вивозити та ввозити всі види живих тварин, птиці, продуктів і сировини тваринного походження, кормів і продуктів рослинництва. Також заборонено торгувати живими свинями, м’ясом та іншими продуктами свинарства. А для постачання населенню продуктів тваринництва необхідно мати супровідні ветеринарні документи.

Loading...