Маленькі рожищани приготували для військових макарони у вигляді тризубів

Маленькі рожищани приготували для військових макарони у вигляді тризубів

На Волині запрацювала дитяча кулінарна сотня. У містечку Рожище, в районній бібліотеці для дітей, школярі взялися робити домашні макарони для захисників на Сході.

Джерело: Відомості

Діти збираються у місцевій бібліотеці щотижня та готують гарнір для хлопців. Усі продукти для виготовлення макаронів малеча приносить з дому. Самостійно замішують, розкачують і нарізають тісто, розповідає телеканал 24.

Плескачі замотують у плівку, щоб підсохли, пізніше — розкачують на машинці, аби тісто стало тонким і ніжним. Макарони створюють різноманітної форми — хтось закручує в спіральки, а хтось створює тризуб.

Процес налагодила бібліотекар Оксана Глинюк. Влітку жінка вирішила зайняти дітвору та запропонувала долучитися до благодійної справи.

Школярі не по-дитячому розуміють, що відбувається на Сході. Дехто макарони ліпить для своїх рідних, які зараз захищають Україну.

Дітям так сподобалося куховарити, що літнє захоплення переросло в гурток. У бібліотеці збиратимуться тепер постійно. За кілька годин школярі ліплять два ящики макаронів, а на коробки клеять свої побажання.

На фронт макарони від школярів передають місцеві волонтери. В майбутньому діти планують ще й випікати печиво.

Loading...