Яценюк запевнив, що Україна розрахувалася з усіма поточними боргами

Яценюк запевнив, що Україна розрахувалася з усіма поточними боргами

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Ради фінансової стабільності заявив, що Україна виплатила всі поточні борги.

Джерело: Відомості

Про це повідомили в прес-службі КМУ.

Він нагадав, що списано близько 4 мільярдів доларів боргів України, — «і це без урахування процентів, які ми повинні були заплатити», а також перенесено на 4 роки виплати тіла кредиту.

Глава уряду також зазначив, що Російська Федерація не взяла участі в Комітеті кредиторів.

«Росії визначатися, яка подальша доля їхнього боргу. Ми визначились, що цей борг повинен бути реструктуризований. Ми запропонували умови. Інших умов, а тим більше кращих умов, для російського боргу не буде. Тому нехай Росія визначає подальшу долю кредиту, який вона давала Януковичу за непідписання угоди про політичну асоціацію з Європейським Союзом», — підкреслив Яценюк.

«Протягом цих півтора року мало хто сподівався, що фінансово-економічна система держави виживе. Але ми виплатили всі поточні борги, які не ми брали. Це стосувалося як внутрішнього, так і зовнішнього боргу. І ми не допустили дефолту країни», — наголосив Прем’єр-міністр.

Серед ключових завдань для України глави уряду назвав збереження помірного рівня інфляції.

Інші завдання, наголосив він, — це «валютно-курсова стабільність, стабільність у фінансовому і банківському секторах».

«У світі дуже динамічно змінюється ситуація, і багато залежить від того, яким чином будуть розвиватися глобальні світові економіки. Ті виклики, які зараз з’явилися в Китаї, Індії, Казахстані, Росії, Білорусі та інших країнах, безпосередньо впливають також на Україну, адже Україна є частиною глобальної економіки. Саме тому ми зібралися сьогодні для того, щоб оцінити всі вірогідні ризики, які можуть бути, і знайти відповіді на ці ризики, аби бути до них готовими», — зазначив Яценюк.

Loading...