Волонтер встиг перед смертю розповісти про змову через контрабанду на Донбасі

Волонтер встиг перед смертю розповісти про змову через контрабанду на Донбасі

За кілька днів до трагічної смерті волонтер, лідер однієї з мобільних груп по боротьбі з контрабандою у зоні АТО Андрій Галущенко розповів катастрофічну ситуацію з контрабандою.

Джерело: Відомості

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

За словами волонтера, основні контрабандні товари, які перетинають лінію розмежування, — алкоголь і тютюн. У Донецьку є дуже велика нелегальна фабрика з виготовлення контрафактного тютюну. Контрабанда працює у 2 боки — підроблений тютюн йде до нас, ліцензійний — від нас в окупацію. Теж саме з алкоголем.

Ще один вид контрабанди, додає волонтер, нелегальне пальне з Російської Федерації.

«Органи, які мали б контролювати рух цього пального, не так багато отримують — близько однієї гривні з літра. Я не виключаю, що якісь великі суми ще заходять на більш високому рівні», — припустив Галущенко.

За день до цієї розмови автомобіль волонтера вже обстріляли — це був перший замах на мобільну групу. Важливо, що солдати знайшли місце, де залягала група диверсантів, але не знайшли гільз.

Перед смертю Андрій ще встиг розповісти, кого вважає співучасником схем. Це — найвищі чини силових структур і чиновники місцевої адміністрації. У першій спробі замаху чи то залякування він бачив руку місцевих військових.

«Що я можу сказати? Якщо будуть це списувати на якесь ДРГ, яка зайшла з боку «ЛНР», — це повна дурниця. Це зробили люди, перебування яких в тому місці не викликало б ні в кого ніяких підозр. Тому я думаю, що в складі прикордонників і 92-ї бригади є злочинці, які вважають нас серйозною загрозою. І вони спланували цю акцію», — заявив волонтер.

Нагадаємо, волонтер Андрій Галущенко загинув 2 вересня. Активіст Юрій Касьянов заявив, що Галущенка могли вбити «свої» через контрабанду. Касьянов переконаний: замовники цього жорстокого вбивства у штабі 92-ї бригади, у штабі сектора А, і в Генштабі. Тим часом розвідник 92 бригади назвав таку заяву маренням.

Loading...