Сенцов оскаржив вирок у Верховному Суді Росії

Сенцов оскаржив вирок у Верховному Суді Росії

Захист українського режисера Олега Сенцова, якого у РФ засудили до 20 років колонії, оскаржує вирок у Верховному Суді Росії.

Джерело: Відомості

Про це повідомив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе на своїй сторінці в Facebook.

«Подали апеляцію до Верховного Суду, дата засідання поки не відома, попереду Європейський суд з прав людини… Ми просимо, якщо є можливість, приїхати до Верховного Суду і особисто Олега підтримати, хоча є ймовірність, що Олег буде виступати лише по відеозв'язку. Наразі з адвокатів зняли підписку про нерозголошення, ми можемо надати вам на ознайомлення матеріали та відповісти на низку питань, які досі були без відповіді», – написав Дінзе.

Він також зазначив, що «9 вересня в Москві відбудеться судове засідання щодо захисту честі та гідності Олега Сенцова проти ФСБ, яка розповсюдила брехливий прес-реліз, та низки пропагандистських російських ЗМІ».

Нагадаємо, 25 серпня у російському Ростові-на-Дону суд оголосив вирок українським громадянам Олегу Сенцову та Олександрові Кольченку. Режисера Олега Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі, активіста Олександра Кольченка — до 10 років позбавлення волі.

Loading...