Російські матері скоро стануть отримувати 200-тих із Сирії

Відео сирійського ТБ показує, як урядові війська прикриває важка бронетехніка, яка є на озброєнні тільки в армії Росії.

Джерело: Відомості

Британські ЗМІ з посиланням на сирійське державне телебачення повідомляють про пряму участь російських військ на боці президента Башара Асада, передає ZN.

Зокрема, трихвилинне відео сирійського ТБ показує, як урядові війська прикриває важка бронетехніка, яка є на озброєнні тільки у армії Росії. При цьому на відео чітко чути російську мову.

«Росіяни тут вже давно. Впродовж останніх тижнів російських представників стало більше в Сланфеху. Ми не знаємо, скільки їх точно, але тут точно відбувається посилення військової присутності», — сказав представник Першої дивізії Вільної сирійської армії.

Раніше президент Сирії Башар Асад визнав, що в урядовій армії не вистачає людей. Зараз, за деякими даними, чисельність сирійської армії становить приблизно половину від її первісного складу в 300 тисяч осіб. Також раніше Башар Асад оголосив амністію для тисяч військових, що дезертирували з армії та ухильників від служби за призовом.

У Сирії протягом чотирьох років йде війна. Урядові війська ведуть боротьбу як з повстанцями, так і з бойовиками радикальної організації «Ісламська держава», під контролем якої знаходиться значна частина території країни. Молодь намагається виїхати з країни, щоб уникнути призову та не приймати участі в бойових діях.

Зокрема, масштабний наплив мігрантів з Сирії вже спровокував кризу всередині Європейського союзу, і де-факто посварив більшість європейських країн у питанні прийому та розподілу біженців.

Loading...