У Східноєвропейському національному університеті «поповнення»

У Східноєвропейському національному університеті «поповнення»

Сьогодні студентами стали 3188 юнаків та дівчат. Їх урочисто прийняли до студентської родини.

Автор: Мар’яна МЕТЕЛЬСЬКА / Джерело: Відомості

Традиційно дійство розпочалося біля головного корпусу СНУ імені Лесі Українки. Митрополит УПЦ КП Михаїл освятив новобранців на успішне  навчання та запросив до університету англійською мовою:

«Я бажаю, щоби Господь благословив кожного успіхом у навчанні. Welcome to the university».

Після благословіння студенти вирушили урочистою ходою до стадіону СНУ, який, нагадуємо, нещодавно реконструювали та відкрили лише вчора.

Привітати першокурсників та магістрів прибули поважні гості — голова наглядової ради університету Ігор Палиця, голова правління фонду «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк та інші представники з владних, політичних та громадських структур.

Ректор університету Ігор Коцан запевнив першокурсників, що вони втрапили в один із найкращих університетів не лише України, а й Європи, де створюються всі умови для комфортного навчання.

«Оптимісти керують світом, песимісти залишаються глядачами. Тому, шановні першокурсники, бажаю вам завжди бути оптимістами» — побажав очільник вишу.

Із привітальним словом виступив також голова наглядової ради університету Ігор Палиця, який також є випускником цього університету:

«Хочу побажати, щоб ви завжди досягали найкращих рівнів у навчанні. Щоб ви ставали найкращими, найрозумнішими, найцікавішими для тих, хто буде за вами «полювати», аби забрати до себе на роботу».

Ігор Палиця підкреслив важливість вивчення іноземної мови, адже коли ми хочемо мати доступ до творів чи робіт, ми маємо знати мову. Для історичного факультету наголосив, що лише від них залежить правда.

Депутат міської ради Григоренко Сергій згадав із приємною усмішкою на обличчі свої студентські роки та дав пораду новачкам:

«Ці роки, проведені в університеті, стануть доброю базою, пам’яттю на все подальше життя, тому що найкращі роки — це роки студентські».

Посвята в студенти закінчилася випусканням жовтих та блакитних кульок, що полинули в небо з рук новоприбулих у лави студентів.

Loading...