Дим з пожежі на Київщині розповсюдився на кілька областей

Дим з пожежі на Київщині розповсюдився на кілька областей

Ядучим димом затягнуло не лише Київ та столичний регіон, а й сусідні області.

Джерело: Відомості

Про це повідомляють кореспонденти УНН, які працюють в регіонах.

На задимлення, яке відчувається сьогодні зранку, скаржаться жителі Полтавської, Черкаської, Харківської, Чернігівської, Житомирської та Вінницької областей.

Хоча, як запевнили в ДСНС Вінниччини, у їхньому регіоні задимлення не пов’язано з пожежею в Києві. Причиною появи диму там називають недобросовісних мешканців міста, які спалюють листя та інше сміття на своїх подвір’ях.

Водночас у ДСНС Черкаської області причиною ранкового диму називають саме пожежу у столиці та вітер, що дме в західному напрямку, а також спекотну погоду. У Полтаві в ДСНС офіційно не називають причини задимлення, проте не виключають, що це результати горіння лісу в Броварах.

На Чернігівщині однією з причин задимленості називають горіння торфовищ. Проте не виключають, що дим зі столиці міг розповсюдитися і на їхній регіон. Подібні пояснення звучать і в ДСНС Житомирської області. Водночас у Києві найбільше на задимленість скаржаться мешканці Троєщини, Оболоні, Дарниці, Подолу та інших районів. Із Печерських пагорбів не видно ні лівого берега столиці, ні Дніпра.

Нагадаємо, причиною диму могла стати пожежа в лісі під Броварами. Там горить 5 га лісу. Також у Київській області горять торфовища.

Loading...