СБУ ліквідувала терористичну групу, що планувала теракти в столиці

СБУ ліквідувала терористичну групу, що планувала теракти в столиці

Чотирьох терористів — членів однієї з проросійських громадських організацій — затримано на місці злочину.

Джерело: reuters.com

Організатор тергрупи, уродженець Сахалінської області (РФ), разом із спільниками, мешканцями Києва та області, спланували теракти в Києві.

Завдяки спецоперації із задіянням спецпідрозділу «Альфа» терористи були затримані біля пункту прийому волонтерської допомоги для бійців антитерористичної операції. Пункт розташовано на першому поверсі багатоповерхового житлового будинку на вулиці Майорова в Оболонському районі столиці. Зловмисники чинили активний збройний опір — встигли підірвати гранату РГД-5 біля приміщення пункту прийому допомоги. У відповідь правоохоронці застосували табельну зброю — одного із терористів поранено в ногу.

У злочинців вилучено предмети, які могли б застосовуватися для вчинення терактів у столиці. Таким чином удалося відвернути реальну загрозу життю та здоров’ю киян.

Під час спроби теракту зловмисники вимкнули мобільні телефони, використовували портативні рації, встановили на авто фальшиві номери. Крім того, вони мали з собою тактичні рюкзаки з камуфльованою формою, каремати, запас харчів для переходу на нелегальне становище.

Як вже встановлено, після теракту організатор терористичної групи мав негайно виїхати на тимчасово окуповану територію АР Крим, повідомляє прес-служба СБУ України.

Головним слідчим управлінням СБ України відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Loading...