Маломуж: Росія хоче заморозити конфлікт на Донбасі, чекаючи внутрішньої дестабілізації

Керівництво РФ на сьогодні прагне заморозити конфлікт на Донбасі, оскільки очікує початку внутрішньої дестабілізації в Україні вже цієї осені.

Джерело: Відомості

Про це заявив генерал армії України Микола Маломуж в ефірі телеканалу «112 Україна».

«З боку бойовиків, за свідченнями розвідки, за інформацією, яка в нас є в цих зонах, за свідченнями навіть ОБСЄ, бойовики не відвели техніку, не відвели озброєння. Там, де вдалося зафіксувати, озброєння (калібру) більше 100 мм і до 100 мм знаходиться на місцях дислокації, безпосередньо на лінії розмежування. Бойовики готові до активних дій. Очікують, щоб дійсно спровокувати зворотну ситуацію, більш масштабний вогонь і почати більш масштабні операції. Але все не йде в такому потужному сценарії, тому що в цій ситуації Росія як би консервує конфлікт, домагається перемир'я, і ​​зрозуміло, що вона очікує внутрішніх етапів дестабілізації», — сказав Маломуж.

Він зазначив, що, за інформацією розвідки, російське керівництво передбачало запуск процесів дестабілізації в Україні з початку вересня. Так, за словами Маломужа, у Москві очікували масових акцій протесту, «які матимуть вияв у масових зіткненнях, бійках із застосуванням зброї та вибухових пристроїв».

«Якраз цей «другий фронт», як вони і припускають, буде відкрито на початку осені, і він буде набагато потужніший, ніж фронт на Сході. І ця передумова з'явилася. Всі заходи і політичного керівництва держави, і військового, і Служби безпеки України мають бути націлені на те, щоб цей фронт не відкрився, припинити його вже на першому етапі», — підкреслив Маломуж.

Loading...