«Меценати для солдата» продовжують підтримувати героїв АТО

«Меценати для солдата» продовжують підтримувати героїв АТО

2 вересня відбулася чергова зустріч учасників проекту «Меценати для солдата», під час якої обговорили діяльність проекту.

Автор: Мар’яна МЕТЕЛЬСЬКА / Джерело: Відомості

Проект спрямований на допомогу тим, хто повернувся з війни. Як зазначив його організатор Руслан Теліпський, сюди намагаються долучити більше людей, аби бійці отримували хоч якусь допомогу, навіть якщо вона символічна. Він наголосив, що гроші їхня організація не збирає, а намагається залучити тих людей, які надають свої послуги, продукти чи товари зі знижками або ж безкоштовно. Зокрема, Руслан нагадав про акцію, проведену минулої суботи — учасникам АТО роздавали макарони.

Присутній на заході боєць Олексій поділився, що все одно допомогу, надану тут, він передає на Схід:

«Я не можу сказати, що я в минулому боєць АТО, я залишусь ним назавжди. Велику частину свого часу та грошей я використовую на хлопців, які далі воюють. Приємно, що люди нас не забувають, що ми недаремно там були. Отримавши тих два кілограми макаронів, я їх собі не залишу».

Олексій говорить, що йому, здоровому чоловікові, соромно отримувати продуктові набори, але він бере, бо знає, що там, на Сході, є ті, хто потребує цієї допомоги.

Гаслом «Меценатів для солдата» є слова «Підстав плече герою, що йде за нас до бою». Для організацій, які долучилися до цього заходу, видають наліпки, схожі на ті, які Ольга Фреймут роздає як нагороди в програмі «Ревізор». Боєць, побачивши цю наліпку, розуміє, що певна установа надає тут для нього знижки чи іншу допомогу. Руслан Теліпський наголосив, що цей проект є неполітичним.

Намагаються не забути жодного із бійців, складають списки всіх, хто потребує допомоги, поза чергою допомагають родинам загиблих у зоні АТО. Учасники проекту також надають допомогу солдатам у перекваліфікації та працевлаштуванні.

Координатор проекту Неоніла Головацька підкреслила, що головна їхня увага спрямована на тих, хто повернувся:

«У них тут своя війна», — каже координатор.

Всіх, хто може надати якісь послуги, товари чи продукти, організатори проекту закликають долучитися, адже герої та їхні сім’ї потребують нашої підтримки.

Loading...