На Харківщині посадовець обманув людей на понад 2 мільйони гривень

У Харкові правоохоронці затримали чоловіка, який розробив схему незаконного продажу домоволодінь та ошукав громадян більше ніж на 2 мільйони гривень.

Джерело: Відомості

Про це повідомили в прес-службі УМВС України в Харківській області.

До правоохоронців за допомогою звернулися ошукані громадяни, які розповіли, що купили житло, але згодом з’ясувалося, що там проживають законні господарі, які свою нерухомість нікому не продавали.

Постраждалі повідомили всі обставини незаконної угоди, що допомогло встановити особу зловмисника. Ним виявися 28-річний уродженець Вінницької області, який на момент вчинення злочинів займав посаду старшого державного виконавця міського управління юстиції. На момент затримання чоловік був звільнений зі служби.

Встановлено, що, маючи доступ до інформації з виконавчих проваджень про примусове виконання рішень суду по житловим спорам, чоловік розробив схему незаконного продажу домоволодінь або їх частки завдяки неправдивим документам.

У паперах значилася інформація про те, що клієнти, нібито брали участь у торгах, а після оплати названої зловмисником суми вони могли отримати об’єкт у власність. Таким чином чоловік «продав» 4 домоволодіння, спричинивши матеріальну шкоду як покупцям, так і дійсним власникам будинків.

На сьогодні на незаконно придбане житло накладено арешт, а найближчим часом домоволодіння будуть повернуті власникам.

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 2, ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 1, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Підозрюваний знаходиться під вартою в слідчому ізоляторі Харкова.

Слідчі дії тривають.

Loading...