У Мінсоцполітики розповіли, від чого залежатиме темп підвищення зарплат

Рівень зростання заробітних плат буде залежати від кваліфікації працівників.

Джерело: Відомості

Про це заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає УНН.

«Ми не лише механічно підвищуємо на 13% рівень мінімальної зарплати, ми намагаємось провести своєрідну реформу в підходах до оплати праці», — сказав він.

Голова Мінсоцполітики підкреслив, що окрім мінімальної зарплати відбудеться «підвищення першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки».

«Для працівників бюджетної сфери — це дуже важливий показник, бо заробітна плата в них рахується саме від цього показника. Якщо мінімальна зарплата зростає на 13%, то зарплата працівників першого тарифного розряду зростає майже на 19%. Це означає, що для працівників з нижчою кваліфікацією, технічних працівників зарплата буде зростати меншими темпами, ніж для висококваліфікованих працівників», — пояснив він.

Урядовець також підкреслив, що кошти для підвищення мінімальних соціальних стандартів — це не емісійні, не інфляційні, а зароблені гроші, які з’явилися внаслідок проведення реформ, скорочення державних видатків, наведення порядку в державній фіскальній службі, у тому числі й на митниці.

«Це рішення стало остаточно можливим після того, як з’явилася визначеність у процесі переговорів з кредиторами щодо реструктуризації та відтермінування держборгу», — додав він.

Loading...