Підозрюваний «гранатометник» з-під Ради каже, що з нього вибили зізнання

Затриманий за підозрою у киданні гранати в правоохоронців 31 серпня під будівлею Верховної Ради екс-боєць батальйону спецпризначення «Січ» Ігор Гуменюк винним себе не визнає та зазначає, що з нього вибивали зізнання.

Джерело: Відомості

Про це на прес-конференції в Києві повідомив його адвокат Сидір Кізін, передає УНН.

Як він розказав, його підзахисний повідомив (і це записано в протоколі допиту), про те, що при затриманні його побили правоохоронці, на нього чинився тиск з метою визнати себе членом ВО «Свобода», хоча він в ній не бере участі, а також визнати себе винним у киданні гранати.

Також адвокат додав, що Гуменюк скористався своїм правом, яким його наділяє ст. 63 Конституції України, та відмовився свідчити проти себе.

За словами Кізіна, у протоколі вилучення речей підозрюваного не зафіксовано, що в нього було знайдено гранату та чеку від гранати.

Як додав адвокат, судячи з тяжкості статей, які йому інкримінують, сумнівів немає, що міліція разом із прокуратурою будуть вимагати для Гуменюка тримання під вартою. Разом з тим, наразі невідомо, коли буде розгляд подання на обрання запобіжного заходу.

Loading...