УКРОП звинувачує Порошенка в проштовхуванні «конституції Путіна»

«Українське об’єднання патріотів — УКРОП» закликає народних депутатів не підтримувати змін до Основного Закону та приєднатися до громадських акцій протесту проти узурпації влади Президентом.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє УНН.

«Дії Президента Порошенка, спрямовані на волюнтаристське «проштовхування» поправок до Конституції, справляють враження здачі національних інтересів ворогам України в обмін на зростання його особистої влади. Ми сподіваємось, що Петро Порошенко добровільно відмовиться від цих узурпаторських планів, тому що у випадку їхнього успішного втілення владу в Україні візьме Володимир Путін», — йдеться в заяві партії, яку зачитав під час мітингу під Верховною Радою член політради УКРОПу, голова Київської міської організації партії Дмитро Сіманський.

У заяві підкреслено, що УКРОП є прихильником ідеї децентралізації «як засобу боротьби з корупцією та стимулу економічного розвитку», але виступає проти спроб Президента встановити контроль над місцевим самоврядуванням.

«Ми вимагаємо, щоб поправки до Конституції, котрі стосуються децентралізації, були приведені у відповідність до висновків та рекомендацій Венеціанської комісії. Права префектів мають бути суттєво обмежені, їх призначення має відбуватися з урахуванням думки місцевих громад. І найголовніше — Президент не може мати права розпускати обрані громадянами місцеві ради за власною примхою», — наголошують в УКРОПі.

Партія наполягає, що поправки до Конституції за сценарієм Кремля відкривають шлях до «повзучої федералізації» та амністії злочинців і терористів.

«Надання особливого статусу окупованим територіям Донецької та Луганської областей створить смертельно небезпечний для цілісності країни прецедент, коли виключних повноважень будуть вимагати в інших регіонах — насамперед в тих, де завдяки змові «вати» з владою готується реванш проросійської опозиції — «Опозиційного блоку», — сказано в заяві УКРОПу.

У рамках процесу мирного врегулювання конфлікту на Донбасі статус тимчасово окупованих територій може регулюватись окремим законом, але не Конституцією, наголосили в УКРОПі.

Loading...