Друзенко: Зміни до Конституції має вирішувати народ на референдумі

Друзенко: Зміни до Конституції має вирішувати народ на  референдумі

Не Верховна Рада, якій наразі довіряє лише 10 % і не довіряє 84 % громадян, а народ України має вирішувати, схвалити чи відкинути ініційовані Президентом зміни до Основного Закону.

Джерело: Відомості

Заявив голова правління «Конституційного Конвенту» Геннадій Друзенко. – Якщо Президент переконаний у своїй правоті та безальтернативності запропонованих змін до Основного Закону, нехай винесе їх на суд українського народу.  

Він нагадав, що «правки засадничих положень Конституції, які готувались кулуарно та ухвалювались поспіхом, без широкого громадського обговорення з метою досягнення широкого суспільного компромісу, щоразу завершувалися конституційною кризою, а останнього разу — революцією, війною, зруйнованою економікою та зубожінням мільйонів наших співгромадян».

Позиція «Конституційного Конвенту» — можновладці, яким не довіряє народ, не уповноважені визначати майбутнє країни, нехтуючи думкою простих українців.

«Конституція — це ми!» — гасло інклюзивної демократії, в якій влада завжди дослухається до думки власних громадян. Акцією під Верховною Радою ГО «Конституційний Конвент» започатковує довгострокову кампанію «Конституція — це ми!», яка має на меті нагадати владі, що без врахування волі українського народу будь-які зміни до Конституції ніколи не матимуть суспільної легітимності та лише надалі розколюватимуть країну.

Loading...