Нардеп: Рада має 226 голосів для внесення змін до Конституції

У парламенті є 226 голосів для прийняття в першому читанні внесення змін до Конституції України.

Джерело: Відомості

Про це повідомив народний депутат України від Опозиційного блоку Юрій Павленко, пише УНН.

Нардеп наголосив, що народні депутати від Радикальної партії знають, що необхідні 226 голосів є, тому й блокують трибуну парламенту.

«Для того, щоб проголосувати, голосів у першому читанні достатньо. Не впевнений, що на цю хвилину є триста голосів, але 226, необхідних для голосування у першому читанні, в залі є. І Радикальна партія заблокувала трибуну, щоб не допустити голосування», — розповів він.

Також він зауважив, що фракція «Опозиційний блок» підтримує внесені зміни в першому читанні.

«Було засідання фракції, і фракція вирішила підтримати в першому читанні зміни до Конституції. Ми вважаємо, що цей законопроект відкриває нові можливості щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. У нас залишаються серйозні зауваження до частини, що стосується децентралізації, ми не повністю підтримуємо формулу запропоновану Президентом і будемо вносити свої пропозиції на етапі підготовки до другого читання. Тобто — на наступній сесії», — пояснив він.

Нагадаємо, 31 серпня об 11.00 повинно було розпочатися позачергове засідання парламенту, на якому розглядатиметься законопроект про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади. Однак, низка народних депутатів заблокували трибуну Верховної Ради. Пресу поки також не пускають до зали.

Loading...