«Народний фронт» і «Опозиційний блок» готові голосувати за зміни до Конституції

Дві політичні сили визначилися зі своєю позицією, інші поки що в роздумах.

Джерело: Відомості

Парламентська фракція «Опозиційний блок» та фракція «Народний фронт» будуть голосувати за проект закону про внесення змін до Конституції України у першому читанні. Про це в понеділок, 31 серпня, повідомили нардепи від обох політичних сил.

Так, представник «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул заявив, що його соратники будуть голосувати за проект змін під час попереднього затвердження, передає ТСН.

«У нас є дуже багато запитань до моделі децентралізації, яка пропонується. Але це голосування відкриває шлях до миру. Тому ми будемо голосувати «За», — заявив він.

У фракції «Народний фронт» також ухвалили рішення проголосувати за внесення змін до Конституції України в частині децентралізації, повідомив нардеп від фракції Юрій Береза. Натомість «Батьківщина» поки не визначилася зі своєю позицією щодо цього питання.

«Фракція збирається на засідання, там визначиться зі своєю позицією», — сказав нардеп від фракції Сергій Соболєв.

Разом із тим лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко, члени якої наразі блокують президію парламенту, заявив, що його політична сила виступає категорично проти прийняття цих змін до Основного Закону країни.

Розбіжності щодо голосування виникли й у «Самопомочі». У неділю на зборах фракції було прийнято рішення не голосувати за внесення змін до Конституції та в понеділок вранці в кулуарах парламенту віце-спікер парламенту Оксана Сироїд підтвердила, що фракція не голосуватиме.

У той же час, як повідомляє в соцмережі Фейсбук співтовариство «Євромайдан», нардеп від фракції Вікторія Пташник повідомила, що частина депутатів фракції «Самопоміч» буде голосувати за зміни до Конституції України всупереч рішенню фракції.

Позафракційні нардепи, що входять в партію ВО «Свобода», активісти якої пікетують будівлю парламенту, також заявили, що не голосуватимуть за внесення змін до Конституції.

У «Блоці Петра Порошенка» свою позицію не змінили та підтримають президентський законопроект про внесення змін до Конституції в частині децентралізації. 

Loading...