Аваков: на зміну спецназу МВС прийде КОРД

Аваков: на зміну спецназу МВС  прийде КОРД

Корпус оперативної раптової дії замінить усі служби й різні спецпідрозділи, починаючи від колишнього «Беркута», «Сокола», і буде аналогом американського спецназу SWAT.

Джерело: Відомості

Перший набір і початок підготовки підрозділів сил спецназу МВС — КОРД розпочнеться вже 15 вересня. Про це на засіданні Уряду повідомив міністер внутрішніх справ Арсен Аваков.

Глава правоохоронного відомства підкреслив, що КОРД (Корпус оперативної раптової дії) замінить всі служби й різні спецпідрозділи, починаючи від колишнього «Беркута», «Сокола», і буде аналогом американського спецназу SWAT.

«Перший набір і перші операції з підготовки стартують 15 вересня. За допомогою наших зарубіжних консультантів-фахівців ми починаємо процедури і до кінця року перший КОРД заступить на службу», — зазначив Арсен Аваков.

Він також назвав дороги, на яких з’являться перші дорожні патрулі. Зокрема, перші дорожні патрулі поліції з’являться на дорозі «Київ-Житомир», а потім на автодорогах «Київ-Львів» та «Київ-Харків». 

Глава правоохоронного відомства також пообіцяв представити в тому році суспільству нових дільничних поліцейських. «Це ті дільничні міліціонери, які будуть набрані заново, перепідготовлені, і так само  кристально чисті, які будуть служити та захищати», — заявив Арсен Аваков.

Так само до кінця року, за словами міністра, замість старих пострадянських райвідділів міліції почнуть з’являтися нові модернізовані поліцейські дільниці.

Loading...