У СБУ розповіли про російських генералів, які керують бойовиками на Донбасі

У СБУ розповіли про російських генералів, які керують бойовиками на Донбасі

Бойовиками заправляє генерал Лєнцов. Принаймні шестеро високопоставлених військових РФ причетні до ситуації на Сході.

Джерело: Відомості

Сьогодні, 28 серпня, глава СБУ Василь Грицак показав журналістам докази російської агресії на території України та озвучив прізвища російських військовослужбовців, які керують бойовими діями на Донбасі, передає УНН.

За даними СБУ, координацію 1 та 2 армійських корпусів сухопутних військ РФ на Донбасі здійснюють генерал-полковник Олександр Лєнцов (на фото), генерал армії РФ Валерій Герасімов, генерал-полковник Олександр Галкін, генерал-полковник Андрій Сердюков, генерал-лейтенант Андрій Гурульов, генерал-лейтенант Сергій Соломатін та генерал-майор Сергій Юдін.

Голова СБУ наголосив, що російські командувачі на території Донбасу ротуються кожні 3-6 місяців. Він додав, що структурування російської армії на території України є чітким.

«Це перший і другий армійський корпус. Перший армійський корпус дислокований у Донецькій області, другий — на території Луганської області. Українськими спецслужбами ідентифіковані російські генерали, які беруть чи брали участь в організації бойових дій.

Він додав, що в першому армійському корпусі є 3 мотострілецькі бригади, 3 окремі полки, 8 окремих батальйонів. У другий армійському корпусі входять 3 мотострілецькі бригади, артилерійська бригада, 2 окремі полки, 8 батальйонів територіальної оборони та підрозділі забезпечення.

«Організаційно штатна структура з’єднань частин та підрозділів обох армійських корпусів побудована за російським зразком. Батальйони складаються з добровольців із окупованих територій України, а також з найманців із Росії та інших країн», — додав він.

Також представники СБУ оприлюднили організаційну структуру російсько-окупаційних військ та озвучили дані про бойовий та чисельний склад першого та другого армійських корпусів так званих ЛНР та ДНР і російських військ.

Так, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей нарахували 33 400 осіб особового складу та 9100 представників регулярної армії РФ. Біля кордону України концентруються 50 500 військових особового складу ЗС РФ.

Loading...