Вдова Богдана Ступки розповіла про важке матеріальне становище

Вдова Богдана Ступки розповіла про важке матеріальне становище

Лариса Семенівна живе тільки на свою пенсію.

Джерело: Відомості

Вдова Богдана Ступки Лариса Семенівна живе тільки на свою пенсію, а інших доходів у неї немає, повідомляє «Бульвар Гордона».

«У перший рік після смерті Богдана у мене були якісь гроші — заплатили премію імені Олександра Довженка, якою його нагородили посмертно. А зараз живу тільки на пенсію. Все-таки я — літня людина, мені 73 роки, одних ліків тільки скільки купую! Нещодавно погано себе почувала: кишечник захворів, так я, щоб купити кілька ліків, заплатила 300 грн. А в мене ще очі болять, тиск скаче. Загалом, багато всього вже в моєму віці», — говорить Лариса Семенівна.

За її словами, розмір пенсії становить 4 тис. грн, з них половину доводиться віддавати за комунальні послуги:

«При Богданові Сильвестровичу у мене була пенсія 800 грн. І то — потім і їх забрали. Через якийсь час підняли, зараз у мене 4 тис. грн, але все одно, ні на що не вистачає. Пенсія не росте, а ціни на все піднімаються. Я тільки за квартиру 2 тис. плачу. І на ліки 1,5 тис. йде. На життя залишається всього 500 грн. А як жити далі? Я вже кажу онукові Дімі, що скоро жебраками будемо».

Вдова розповіла, що намагалася домогтися допомоги української влади, але не вдалося навіть потрапити на особистий прийом.

«Я дзвонила в приймальню Арсенія Яценюка, записувалася на зустріч, але все безрезультатно. Я питаю: мовляв, я у вас записувалася, як хоч вас звати? А вони мені: «Ой, ми змінюємося». «Добре, — кажу їм. — Змінюйтеся, але ви ж берете телефони на зустрічі, списки даєте, я ж не перший день на світ народилася, знаю, як усе робиться». Але ні, ніхто не хоче ні з ким розмовляти. Можливо, ще й ситуація в країні дає про себе знати. Але як жити далі? Діти мені допомагати не можуть, у них свої сім'ї та життя теж своє», — говорить Лариса Ступка.

Loading...