У морі за кілометр від Лівії загинули близько 200 біженців

У морі за кілометр від Лівії загинули близько 200 біженців

Біля берегів Лівії могли загинути сотні мігрантів у корабельній катастрофі, якої зазнали два човни.

Джерело: Відомості

Біля узбережжя Лівії в результаті катастрофи судна загинули, за офіційними даними, до 200 біженців, передає УНН.

Всього на борту судна, що вийшло увечері 27 серпня з лівійського портового міста Зувара, перебувало близько 400 нелегальних мігрантів — переважно з країн Африки.

Трагедія сталася всього за кілометр від берега, але багатьом людям не вдалося вижити, бо контрабандисти замкнули їх у трюмі. Працівники рятувальних служб змогли врятувати близько двохсот чоловік. Виявлено вже більше 100 загиблих, проте багато тіл не вдалося знайти відразу через темряву.

За інформацією одного із офіційних джерел, береговій охороні Лівії вдалося врятувати 201 потерпілого, 147 з них були доправлені до ізолятора для нелегальних мігрантів поблизу Тріполі.

Проте інший чиновник пояснив, що наразі інформація про можливі жертви відсутня. Відомо, що від берегів Африки відпливли нелегали із Пакистану, Сирії, Марокко та Бангладеш.   

Порт Зувара поблизу кордону з Тунісом — одна з головних баз контрабандистів, що доставляють біженців нелегальним шляхом до Італії через Середземне море. У поточному році, за даними Міжнародної організації з міграції, вже більше 2300 людей загинули при спробі нелегально переправитися в Європу морем.

Loading...