Експерт: У Росії розпалюється гібридна громадянська війна

Експерт: У Росії розпалюється гібридна громадянська війна

Режим Кремля загрузнув у конфлікті цілою країною та намагається втягнути туди навколишні регіони, а за можливості, і весь зовнішній світ.

Джерело: Відомості

Таку думку висловив науковець, фахівець у галузі супутникових спостережень, геоінформатики та статистики, експерт із питань безпеки та ризиків Юрій Костюченко, передає телеканал 24.

«На тлі ідеологічного й етнічного домінування та в умовах нерівномірного розподілу ресурсів ми спостерігаємо формування і радикалізацію соціальних груп, які дедалі більше застосовують насильство як інструмент політичних змін. Це — визначальні передумови конфлікту. Показові вбивства і ув’язнення політичних опонентів, цинічні публічні погроми, потоки озброєних різнорідно індоктринованих добровольців до «гарячих точок» всього світу — його ознаки. Транспортний і економічний занепад цілих регіонів, розрив міжрегіональних зв’язків, зубожіння та здичавіння населення, масова агресія і ненависть «наймиролюбнішої країни», штучні конфлікти з навколишнім світом — є рушійними силами конфлікту», — пише автор.

За його словами, уже є очевидні ознаки громадянської війни в Росії, яка повільно розпалюється в країні.

«У певному сенсі, зважаючи на ескалацію та схвалення насильства російським суспільством, можна сказати, що ознаки громадянської війни, якою півтора роки лякають Європу кремлівські пропагандисти, стають очевидні. Громадянська війна повільно розпалюється. Але не в Україні, а в самій Росії. «Гібридна громадянська» війна. Мабуть, єдина можлива сьогодні форма в зруйнованому російському суспільстві», — зазначив Костюченко.

Loading...