Польща готується до напливу українських мігрантів

Президент Польщі Анджей Дуда відмовився приймати нових біженців з країн Близького Сходу, Північної Африки та Південної Азії, пояснивши це тим, що його країні незабаром доведеться зіткнутися з напливом українських мігрантів, що біжать від конфлікту на Донбасі.

Джерело: Відомості

Про це він заявив в інтерв’ю газеті Bild, передає УНН.

«Польща як країна-член ЄС, звичайно, готова демонструвати солідарність, однак що стосується біженців, то у нас є особлива проблема через конфлікт в Україні», — сказав він.

Дуда пояснив, що поки на сході України тривають бої між проросійськими сепаратистами й українською армією, «тисячі все нових біженців будуть продовжувати залишати цю країну, головним чином, в напрямку Угорщини та Польщі».

Вже зараз є ознаки того, що кілька сот тисяч українців хочуть бігти в Польщу, повідомив польський Президент, зазначивши, що «іншим державам Європи слід враховувати це, коли ми говоримо про готовність до допомоги».

«У разі нової ескалації ситуації в Україні до нас, як до найближчого сусіда, спрямується набагато більше біженців», — передбачив він.

Щодо нинішньої кризи з масовим напливом нелегальних мігрантів до Євросоюзу Анджей Дуда закликав «боротися з корінням» цієї проблеми, причому в першу чергу в тих країнах, звідки біженці прибувають.

Loading...