Росіяни створять свій аналог «Вікіпедії»

Росіяни створять свій аналог «Вікіпедії»

Російське військово-історичне товариство (РВІТ) створить аналог «Вікіпедії» — «Російську історичну енциклопедію» («Ріпедію»).

Джерело: Відомості

На сайті, який відкриється в жовтні, спочатку буде доступно близько 24 тис. статей, повідомляють izvestia.ru.

Розмістити статтю в «Ріпедіі» зможе тільки зареєстрований на сайті експерт. Щоб стати експертом, буде потрібно пройти тест на знання історії. На думку представників РВІТ, це допоможе убезпечити нову інтернет-енциклопедію від недостовірної інформації, якою вдосталь «славиться» «Вікіпедія».

— Наш російський інтернет-користувач, роблячи запит в пошуковій системі, найчастіше потрапляє на «Вікіпедію». Деякі матеріали там добре зроблені, але є безліч статей з помилками, бо зайти та поправити має можливість абсолютно будь-яка людина, — вважає один з творців проекту «Ріпедія», історик Марина Бобкова. — Я часто страждаю від того, що мої студенти користуються неперевіреною інформацією з «Вікіпедії».

На момент старту на сайті «Ріпедії» будуть розміщені статті з «Великої російської енциклопедії», «Православної енциклопедії», двох томів «Історичною енциклопедії», а також близько 4 тис. авторських статей. У процесі роботи над проектом енциклопедичні статті планується переписати та доповнити.

Людина, яка хоче отримати можливість писати в «Ріпедію», повинна буде відправити адміністрації ресурсу власну історичну статтю для публікації. Після перевірки та схвалення професійними істориками стаття буде опублікована, а її автор стане одним з експертів «Ріпедіі».

Loading...