Швейцарія завершує роботу над найдовшим тунелем у світі

Швейцарія завершує роботу над найдовшим тунелем у світі

Будівництво найдовшою та найглибшого у світі залізничного тунелю, який знаходиться в Швейцарії, – завершено.

Джерело: Відомості

Коли Готардський базовий тунель відкриється для публіки 1 червня 2016, ним будуть перевозити пасажирів із Цюріха до Мілана протягом двох годин і 50 хвилин, економлячи майже годину від теперішнього часу подорожі, передає Daily Mail. Маючи довжину 56 кілометрів, він є довшим за попереднього рекордсмена — японський Сейканський тунель, що з'єднує головний острів Хонсю з північним островом Хоккайдо.  

Почалися роботи з амбітного проекту ще 20 років тому, у 1996 році. Понад дві тисячі працівників були задіяні, щоб викопати два мільйони вантажівок землі. Більше 30 метрів гірської породи щодня проходили величезні тунелепрохідницькі машини. Це небезпечний процес — за час будівництва тунелю трагічно загинуло 8 робітників.

Женевська газета «TDG» повідомляє, що перші випробування з безпеки відбудуться в жовтні. Усі можливі сценарії небезпечних ситуацій будуть розглянуті та перевірені, повідомив Марко Гірзель з AlpTransit Gotthard на прес-конференції 24 серпня.

«Після відкриття тунелю це буде найбільш безпечна ділянка швейцарської залізничної мережі», — заявив Ренцо Сімоні, головний виконавчий директор AlpTransit Gotthard.

У січні 2016 року будуть відібрані 1000 осіб для участі в першому рейсі новим тунелем.

Loading...