Луцьких школярів хочуть озброїти

Депутати міськради Луцька підтримали програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді міста.

Джерело: Відомості

Згідно з цією програмою, вирішили укомплектувати чотири школи навчальною зброєю. Про це стало відомо під час засідання сесії Луцької міської ради, передає УНН.

Депутат Павло Данильчук на сесії виступив із питанням «Про Програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді міста Луцька на 2015-2017 роки».

Згідно з цією програмою, обранець пропонує виділити кошти з бюджету відділу освіти міськради на національно-патріотичне виховання молоді. У рамках програми передбачено створення Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді та здійснення управлінням освіти військово-патріотичного виховання у загальноосвітніх закладах міста.

«Є погодження від військового ліцею, бо на його базі будуть створювати групу військово-патріотичного виховання», — сказав він.

Також запланували в 2015 році спільно з військкоматами укомплектувати чотири школи навчальною зброєю, як центри військово-патріотичного виховання.

Йдеться про ЗОШ № 22, 23, 25 і 20. Сюди мають повернути навчальні автомати та малокаліберну зброю. Також у інші школи хочуть повернути як мінімум по 2 одиниці навчальної зброї.

«Це питання є на часі і його давно вже треба було прийняти. Треба переходити від цих штампів, що дітям не треба давати зброю. В країні є війна», — додав обранець.

Депутати підтримали це рішення.

Loading...