Панамський канал протікає

Панамський канал протікає

У шлюзах Панамського каналу з’явилися тріщини.

Джерело: Відомості

Тріщина та протікання води з’явилися в бетоні однієї з внутрішніх камер нових шлюзів на Тихоокеанській стороні водного шляху під час тестування, повідомляє сайт gСaptain.

Адміністрація Панамського каналу (ACP) стверджує, що тріщини не повинні вплинути на успішну реалізацію проекту з розширення каналу до квітня 2016, як планувалося, але все ще не повідомляється ніяких подробиць про масштаби необхідних ремонтних робіт, щоб вирішити проблему, в результаті чого багато запитань залишаються без відповіді. ACP заявляє, що всі недоліки будуть усунені підрядником.

Тріщина з’явилася ще на початку червня під час наповнення та випробовування нових шлюзів на тихоокеанської стороні, але проблему офіційно визнали лише минулої п’ятниці, коли її фотографії широко розповсюдилися всесвітньою мережею.

Проект розширення Панамського каналу, вартістю понад $ 5 млрд, передбачає будівництво третього набору шлюзів, що створить нову смугу руху та дозволить пропускати більш великі судна, подвоюючи його пропускну спроможність. На цей час, як зазначають представники ACP, проект завершено на 91%.

Loading...