Українська армія зазнала серйозних втрат у секторі «М»

Українська армія зазнала серйозних втрат у секторі «М»

Бойовики в середу по обіді розпочали обстріли в секторі «М», внаслідок чого є серйозні втрати серед військових.

Джерело: Відомості

Про це повідомив прес-офіцер сектору «М» Ярослав Чепурний, передає УНН.

З його слів, починаючи з 16.00 вчорашнього дня до 6.30 ранку в секторі сталося 20 обстрілів.

«До 16.00 бойовики дотримували режим припинення вогню, а потім вели вогонь без зупинки. До півночі в секторі сталося 13 обстрілів — 7 разів з артилерії 152-122 мм, 5 разів з мінометів 120 і 82 мм і 1 раз з РСЗВ «Град», який обстріляв позиції військових під Новогнатівкою», — зазначив Я.Чепурний.

Він також повідомив, що 4 рази були обстріляні українські військові в Старогнатівці, 2 — в Чермалику і по 1 разу в Новогригорівці, Прохорівці, Богданівці, Лебединському, Орловському, Новоселівці-2.

«Бойовики діяли хитро — для того, щоб українці не стріляли у відповідь, вони 7 разів після обстрілів запитували режим припинення вогню», — йдеться у повідомленні.

Вже з початку доби, 27 серпня, в секторі сталося 7 обстрілів. Чотири рази вогонь вівся по Богданівці, 2 рази по Старогнатівці і 1 раз по Чермалику. Вказано, що найсильніший обстріл стався у Богданівці, де з 4.30 до 5.00 бойовики одночасно застосовували і САУ калібру 152 мм і 81 мм міномети.

«У нас дуже серйозні втрати, інформація з яких буде доведена пізніше. Почерк, яким бойовики ведуть вогонь, дуже схожий на почерк професійної російської армії», — заявив Чепурний.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, за 26 серпня бойовики 90 разів порушили режим припинення вогню. 

Loading...