У Європі будуть розміщені винищувачі США

У найближчий час США розмістять в Європі винищувачі F-22 в рамках зусиль з підтримки східноєвропейських членів НАТО, стурбованих російським втручанням в Україні.

Джерело: Відомості

Про це повідомила секретар військово-повітряних сил США Дебора Джеймс, передає УНН.

«Російська військова активність в Україні, як і раніше, викликає у нас і наших європейських союзників більшу заклопотаність», — заявила Джеймс на прес-конференції в Пентагоні.

Джеймс не розкрила деталей щодо конкретної кількості літаків, терміни або місця дислокації, але зазначила, що це відповідає недавнім закликам міністра оборони США Ештона Картера знайти ефективний і збалансований підхід до Росії.

Перше розміщення винищувачів F-22, які здатні уникати виявлення радарами, в Європі видається одним із кроків з метою розвіяти зростаюче занепокоєння союзників по НАТО з приводу російської військової агресії.

Начальник штабу військово-повітряних сил генерал Марк Велш заявив, що перше навчальне розміщення винищувачів в Європі дозволить американським військовим провести спільні навчання з партнерами по НАТО в Європі та випробовувати можливості взаємодії F-22 з винищувачами Eurofighter та іншими сучасними бойовими літаками.

Раніше винищувачі такого типу вже розміщувалися в Японії і Південній Кореї.

Loading...