Завершено розслідування щодо російських спецпризначенців

Завершено розслідування щодо російських спецпризначенців

Розслідування справи російських спецпризначенців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва завершено.

Джерело: Відомості

Про це під час брифінгу в середу заявив заступник генерального прокурора — головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає УНН.

«За рішенням Генпрокурора, 15 серпня поточного року кримінальне провадження, яке розслідували слідчі СБУ щодо двох військовослужбовців ГРУ ЗСРФ Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова було передано до провадження Головної військової прокуратури», — повідомив Матіос.

Обох спецпризначенців РФ підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень за п’ятьма статтями Кримінального кодексу.

«Всі злочини, які вчиняють і вчиняли представники ЗС РФ на території РФ протягом минулого та поточного року на території України спільно з сепаратистами з «ДНР» та «ЛНР» об'єднані у одне кримінальне провадження», — пояснив Матіос.

Він додав, що розслідування цього провадження завершене.

«Вчора, 25 серпня, за участі захисників закінчено розслідування відносно цих двох військовослужбовців, командира розвідувальної роти третьої окремої гвардійської бригади спецпризначення Головного управління генштабу ЗС РФ, військова частина 21208 міста Тольятті, Єрофєєва Євгена Володимировича та розвідника зазначеної розвідувальної групи Александрова Олександра Анатолійовича. Вони вчинили та підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених законом України, а це організація та участь і здійснення агресивної війни проти України, а також передача вогнепальної зброї без належного оформлення, сприяння діяльності терористичної організації», — додав він.

Loading...