Світовий банк погодив $ 500-мільйонний кредит для України

Світовий банк погодив $ 500-мільйонний кредит для України

Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила у вівторок 500 мільйонів доларів позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку для фінансування другої програмної позики на політику розвитку в Україні.

Джерело: Відомості

Про це передає УНН з посиланням на прес-службу Світового банку.

«Це нове фінансування підтримує низку пріоритетних структурних і макроекономічних реформ щодо удосконалення управління державним сектором країни, бізнес-середовища, енергетики та соціальної допомоги», — йдеться в повідомленні.

«Пакет реформ, який підтримується в рамках цієї операції, допоможе вирішувати структурні проблеми з глибоким корінням, які сприяли нинішній економічній кризі в Україні. Ми допомагаємо Україні в здійсненні термінового комплексу заходів, які будуть необхідні для стабілізації економіки, надання якісних послуг для всіх українців і повернення країни до шлях стійкого зростання», — сказав регіональний директор Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні Чімяо Фан.

Зазначається, що цей кредит є частиною пакету фінансової підтримки Групою організацій Світового банку, про який було оголошено в лютому цього року. У рамках пакету заплановано надати Україні до 2 млрд дол. в 2015 році. Першу програмну позику у 750 млн дол. було виділено в травні 2014 року.

Loading...