Ворог за добу 92 рази відкривав вогонь по позиціях сил АТО

Ворог за добу 92 рази відкривав вогонь по позиціях сил АТО

Противника змусили відступити. Сили АТО зупинили спроби бойовиків обійти українські позиції.

Джерело: Відомості

Упродовж минулого вечора та ночі ситуація в зоні АТО залишалася напруженою. У темну пору доби бойовики активно використовували озброєння, калібр якого перевищує 100 мм.   Про це інформує на своїй сторінці у Facebook прес-центр АТО.

Поблизу Донецька по українських опорних пунктах у Пісках та двічі в Опитному бойовики вели вогонь зі 120-мм мінометів, а по силах АТО в Авдіївці працювала 122-мм артилерія.  Крім того, найманці з артилерії калібру 152 мм та гранатометів обстріляли українські оборонні рубежі в Троїцькому, а 122-мм артилерія била по Мар'їнці.

Також увечері під артилерійським вогнем опинилося селище Новоселівка Друга, а близько опівночі окупанти з озброєння БМП вели вогонь в Опитному та Красногорівці, обстрілювали зі 122-мм артилерії цивільні квартали Авдіївки. 

Неспокійно наприкінці доби було і в районі Маріуполя. У Старогнатівці били ворожі міномети, а о 19.50 диверсійно-розвідувальна група противника намагалася обійти українські позиції поблизу Новотроїцького. У результаті бойового зіткнення бойовики відступили.   

На Луганщині ввечері в епіцентрі протистояння опинилося селище Станиця Луганська. По силах АТО в цьому населеному пункті декілька разів найманці вели вогонь з гранатометів, мінометів та великокаліберних кулеметів. 

Загалом, упродовж вчорашньої доби найманці 92 рази порушили режим припинення вогню. 9 разів ворог застосовував артилерію, 37 — міномети, 19 гранатомети.

Loading...