Місто Артемівськ змінить назву на Бахмут

На громадських слуханнях щодо перейменування міста Артемівська Донецької області було прийнято рішення повернути місту історичну назву — Бахмут.

Джерело: Відомості

Про це повідомили повідомили у прес-службі Артемівської міськради, передає УНН.

Зокрема, громадські слухання про перейменування Артемівська та вулиць міста, назви яких містять символіку комуністичного режиму, проходили з 17 до 21 серпня.

«Були заслухані пропозиції про перейменування міст і вулиць. За результатами обговорення прийнято рішення підтримати пропозиції щодо повернення історичної назви міста», — відзначили в міськраді.

Місто Артемівськ до 1924 року носив назву Бахмут, адже розташоване на річці Бахмут, за 89 кілометрів на північний схід від Донецька.

Нагадаємо, в Українському інституті національного пам’яті повідомляли, що до 21 листопада 2015 року громади повинні представити нові назви 908 населеним пунктам, які пов’язані з комуністичним тоталітарним минулим. Також, в інституті зазначили, якщо місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування до 21 листопада 2015 р. не подадуть до Верховної Ради свої пропозицій щодо нових назв населених пунктів, то парламент протягом наступних трьох місяців (до 21 лютого 2016 р.) прийме рішення про перейменування на підставі рекомендацій Українського інституту національної пам’яті.

Loading...