Штаб АТО спростував інформацію про винищувачі РФ і хімзброю в бойовиків

У штабі АТО не підтверджують інформацію про нібито застосування проти українських військових поблизу Артемівська хімічної зброї.

Джерело: Відомості

Спікер Адміністрації Президента України з питань АТО Олександр Мотузяник заявив, що не підтверджується інформація про нібито використання проти українських військових поблизу Артемівська хімічної зброї, передає 5 канал.

«Ця інформація не підтверджується, не було застосування так званої хімічної зброї проти наших бійців», — сказав він на брифінгу у вівторок у Києві, коментуючи на прохання журналістів відомості про те, що кілька днів тому неподалік Артемівська на блокпостах бойовики застосовували проти українських військових хімічну зброю, внаслідок чого десять чоловік нібито перебувають у важкому стані в лікарні.

Мотузяник також зазначив, що з цього питання зв'язувалися з батальйоном МВС «Свята Марія», від якого надійшли ці відомості, і ця інформація не підтверджується.

Крім того, у штабі АТО також заперечили інформацію про помічені над Луганськом російські винищувачі та порушення повітряного простору України.

«Підрозділи протиповітряної оборони Повітряних сил України сьогодні перебувають у повній бойовій готовності, в тому числі ті підрозділи, які несуть службу в районі проведення АТО. За їхньою інформацією, за минулу добу фактів порушення повітряного кордону України з боку Російської Федерації не зафіксовано. Ця інформація не підтверджується», — запевнив Мотузяник.

Разом з тим Мотузяник припустив, що сліди в повітрі, які бачили українські військові, можуть належати пасажирським літакам. «Або, можливо, це були російські винищувачі, які зараз, ми знаємо, проходять тренування в Ростовській області з бомбометання», — додав він.

Loading...