ЗМІ: Росспоживнагляд забирає з магазинів імпортні миючі засоби

ЗМІ: Росспоживнагляд забирає з магазинів імпортні миючі засоби

За розпорядженням Росспоживнагляду російські рітейлери почали вилучати з магазинів імпортні миючі засоби.

Джерело: Відомості

Про це передає «Новая газета» та інші російські ЗМІ.

У відповідному листі територіальним службам глава відомства Анна Попова повідомила про невідповідність засобів нормативним вимогам за санітарно-хімічними та токсикологічними показниками безпеки.

Претензії відомства торкнулися, зокрема, продукції Henkel, Procter & Gamble, Colgate-Palmolive, Werner & Mertz GmbH і The Clorox Company.

Мережі Metro Cash & Carry, «Ашан» і X5 Retail Group підтвердили отримання листів. Зазначену продукцію прибрали з полиць торгових центрів Metro і «Ашан».

За словами аналітика IFC Markets Дмитра Лукашова, іноземні компанії займають приблизно 75% на ринку пральних порошків і миючих засобів, і, можливо, через це їхня продукція часто привертає увагу Росспоживнагляду.

На початку червня Росспоживнагляд заборонив ввезення миючих засобів українського підприємства «ВІННИЦЯПОБУТХІМ». Петербурзьке управління відомства виявило в миючій продукції порушення законодавства в галузі санітарно-епідеміологічного благополуччя людини та невідповідність гігієнічним вимогам за індексом токсичності. Раніше відомство заборонило імпорт миючих засобів з України виробництва «СК Джонсон». Під забороною опинилися засіб для миття скла Mr. Muscle та чистячі засоби для унітазів «Туалетне каченя».

Loading...