Південна Корея вимкнула гучномовці на кордоні з КНДР

Південна Корея вимкнула гучномовці на кордоні з КНДР

Південна Корея припинила транслювати пропагандистські повідомлення з гучномовців, розташованих уздовж демілітаризованої зони на кордоні з КНДР.

Джерело: Відомості

Про це повідомляють південнокорейські чиновники, передає Еспресо.TV.

Напередодні, після дводенних переговорів, сторони уклали угоду, частиною якої було відключення пропагандистського мовлення. КНДР, зі свого боку, обіцяла скасувати повну бойову готовність військ.

Ситуація на кордоні загострилася після того, як двоє південнокорейських солдатів, які патрулювали кордон, підірвалися на протипіхотних мінах, імовірно встановлених військовими КНДР. Пхеньян висловив жаль у зв'язку з інцидентом, але вибачатися не став.

19 серпня війська КНДР на кордоні випустили снаряд по території Південної Кореї. У відповідь Південна Корея також здійснила артилерійський постріл.

Сеул заявив, що північнокорейські військові намагалися знищити гучномовець.

КНДР і Південна Корея формально досі перебувають у стані війни, оскільки після збройного конфлікту на початку 1950-х років між ними було підписано тільки перемир'я, а не повноцінний мирний договір. Сторони періодично обстрілюють позиції один одного поруч з демаркаційною лінією.

Loading...