У Луцьку визначили найсильнішу людину України

У Луцьку визначили найсильнішу людину України

У день свого народження Луцьк вперше провів змагання з визначення найсильнішої людини України 2015 року.

Автор: Любов Шекель / Джерело: Відомості

Учасниками цьогорічного чемпіонату стронгменів були львів’яни Володимир Рекша (ріст — 178 см, вага — 105 кг) та Олег Пилип’як (ріст — 180 см, вага — 120 кг), дніпропетровець Ярослав Апальков (ріст — 190, вага — 165 кг) і п’ятиразовий переможець цих змагань попередніх років маріуполець Олександр Лашин (ріст — 191 см, вага — 175 кг). Також брали участь чемпіон Європи Рафаїл Кобиляж із Польщі (ріст — 195 см, вага — 155 кг) та чемпіон Чехії зі стронгмену Лукаш Свобода (ріст — 193 см, вага — 150 кг).

Розпочали змагання богатирі із того, що мали своїми силами зрушити з місця та протягнути на 20 метрів 20-тонну вантажівку. Потім мірялися силами у так званій «прогулянці фермера», в ході якої потрібно пронести дві валізи, вага кожної — по 150 кг. Комусь вдалося подолати заповітні 40 метрів, а комусь доля посміхнулася менше. Тоді рахували не час їхнього проходження, а кількість метрів.

У перервах між етапами змагань, поки прибирали зайвий і ставили потрібний інвентар, ведучі заходу проводили конкурси з глядачами. Кожен із присутніх міг перевірити свою силу. Щоправда, вага, яку підіймали та переносили любителі спорту, була на десятки і сотні кілограмів меншою, ніж у богатирів.

Також для присутніх виступили учасники школи бойового гопака «Герц».

А тим часом випробовування для стронгменів ставали все важчими.

Під час естафети вони повинні були підняти кілька різних вантажів із різною вагою за 90 секунд. За сумарними результатами попередніх конкурсів, у порядку від найменшого, силачі виступали у фінальному конкурсі — піднімання куль вагою від 120 до 180 кг. Максимальні 4 кулі вдалося закинути на тумбу лише Олександрові Лашину та Рафаїлу Кобиляжу. Перемогу здобув українець, який випередив поляка на 8 секунд та вкотре отримав титул «Найсильнішої людини України — 2015».

Нагороджував переможців та учасників майстер спорту України, а за сумісництвом головний рефері чемпіонату — Василь Вірастюк, який розповів Відомостям про особливість цьогорічного чемпіонату стронгменів.

У той же час ведучий змагань Сергій Конюшок підкреслив: незважаючи те, що в Олександра піднявся тиск і той змусив добре похвилюватися організаторів, підтримка волинської публіки допомогла українцеві отримати перемогу. Зі свого боку Лашин заявив: «Я ж хотів перемогти, щоб показати, що Маріуполь — це Україна!».

 

Loading...