Із 930-річчям Луцьк привітали делегації із закордонних міст-партнерів та представники українських міст

Із 930-річчям Луцьк привітали делегації із закордонних міст-партнерів та представники українських міст

Зокрема, з Німеччини, Білорусі, Литви, польських міст — Торунь, Ольштин, Замость, Холм, Жешув, а також з Тернополя, Кузнецовська, Кам’янця–Подільського.

Джерело: Відомості

Древнє місто в суботу відзначило 930-річчя. Привітати Луцьк зі святом приїхали представники Краю Ліппе (Німеччина), міст Брест (Білорусь), Тракай (Литовська Республіка), польських міст — Торунь, Ольштин, Замость, Холм, Жешув, а також з українських міст — Тернопіль, Кузнецовськ, Кам’янець–Подільський.

Офіційна зустріч делегатів відбулася у залі засідань міської ради.

Міський голова Микола Романюк висловив щиру вдячність гостям за співпрацю, яку налагодили, за реалізацію спільних проектів.   Подякував очільник міста представникам різних країн за підтримку нашої держави в період Революції Гідності й сьогодні, коли в Україні триває неоголошена війна. «Бажаю всім нам миру, злагоди, добра. Переконаний, що спільно ми будемо розбудовувати нашу Європу на благо наших територіальних громад», — зауважив він.

Генеральний Консул Генерального Консульства Республіки Польща в м. Луцьк Беата Бживчи у вітальному слові зауважила, що наше місто — єдине з консульського округу, яке має найбільше міст-партнерів з-за кордону. Вона побажала всім нам миру та спокою. 

У день 930-річчя Луцька, в рамках офіційної зустрічі делегацій, що прибули на святкування до нашого міста, відбулося підписання Меморандуму між Бартошицьким повітом (Республіка Польща) та містом Луцьк. Сторони зобов’язалися співпрацювати у сфері освіти, культури, молодіжної політики, економіки та місцевого самоврядування.

Варто зазначити, співпраця між освітянами міста Луцька та Бартошицьким повітом Республіки Польща триває понад десять років. У спільних проектах брали участь ліцей № 7, гімназія № 4, ЗОШ № 25, Луцький навчально-реабілітаційний центр.

Loading...