Окупованому Донбасу загрожує голод

Продовольча небезпека може спіткати й анексований Крим, вважає Павленко.

Джерело: Відомості

На окупованих бойовиками територіях Луганщини та Донеччини засіяно не більше третини орних земель, у регіоні є реальна загроза голоду. Про це в інтерв'ю виданню «Фокус» заявив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко.

За його словами, на підконтрольних ЗСУ територіях цього року зібрали достатньо врожаю.

«Україна вже з хлібом. За внутрішнього споживання зернових у 24 млн тонн ми вже намолотили 36 млн. Що найцікавіше — дуже хороший урожай на сході. На підконтрольних України територіях Донецької області вже намолочено понад 1 млн тонн, Луганській — 750 тис. тонн. Торік тут йшли бойові дії і більше 30 тис. гектарів орних земель було заміновано. Через це все ще трапляються трагічні випадки — трактористи підриваються на мінах. 8 тис. гектарів вже розмінували.

Нещодавно повернувся із зони АТО, картина вражає: дивишся з окопу, а навколо колосяться хліби. У прифронтових селах бабусі на вулицях продають молоко. Люди дуже хочуть закінчення війни та всіма силами намагаються налагодити мирне життя», — заявив Павленко.

Натомість на окупованих територіях та в анексованому Криму існує продовольча небезпека та загроза голоду.

«Там засіяно не більше третини орних земель. Є реальна загроза голоду. А в Криму через непрацюючу зрошувальну систему 30 тисяч гектарів рисових полів простоюють, практично не засіяні зернові. Тому продовольча безпека Криму під загрозою», — резюмував урядовець. 

Loading...