Кім Чен Ин приводить армію в бойову готовність для наступу на Південну Корею

Кім Чен Ин приводить армію в бойову готовність для наступу на Південну Корею

Обстановка на Корейському півострові загострюється.

Джерело: Відомості

Глава КНДР Кім Чен Ин наказав своїй армії прийти в повну бойову готовність для вогневого тактичного наступу на Південну Корею. Таке рішення було прийнято після засідання Центрального військового комітету ЦК Трудової партії Кореї, скликаної після артилерійської перестрілки між Північною та Південною Кореями, передає Slon.ru.

Перестрілка між сторонами сталася  на кордоні в четвер, 20 серпня. Так, військові КНДР стріляли в бік гучномовця на території Південної Кореї. У відповідь північнокорейські військові задіяли артилерію.

КНДР погрожує почати активні бойові дії у разі, якщо Південна Корея не вимкне гучномовці на кордоні. Південнокорейська влада вже наказала евакуювати жителів районів біля кордону.

Південна Корея відновила агітаційне мовлення спрямованих на північ гучномовців, яке не велося з 2004 року згідно з двосторонніми домовленостями. Причиною стала загибель напередодні двох південнокорейських військовослужбовців, які підірвалися на встановлених північними корейцями мінах поблизу кордону.

Командування ООН у Південній Кореї заявило, що КНДР порушила чинну угоду між Пхеньяном і Сеулом про перемир'я. Підкреслюється, що три міни виробництва КНДР, на яких підірвалися двоє військовослужбовців південнокорейської армії, «були встановлені нещодавно».

Loading...