Комісія звинуватила посадовців МОЗу в смерті шістьох осіб

Комісія звинуватила посадовців МОЗу в смерті шістьох осіб

Керівники МОЗ надали докладні пояснення по кожному пункту висновків комісії.

Джерело: Відомості

Комісія, що проводила розслідування діяльності посадових осіб Міністерства охорони здоров’я, звинуватила відомство у смерті шістьох чоловік, передає «Остров».

Акт про результати службового розслідування, яке провело Національне агентство України з питань державної служби, оприлюднив її голова — заступник голови Нацдержслужби Олександр Скопич. Згідно з висновком комісії, недоліки в системі охорони здоров'я мають системний характер, а робота міністерства організована неналежним чином.

Зокрема, члени комісії прийшли до висновку, що міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі не подбав про те, щоб вчасно організувати закупівлю медичних товарів і ліків для медзакладів, до того ж, у МОЗ зволікали з відправкою за кордон важкохворих дітей і бійців АТО, внаслідок чого шість чоловік померли.

Зі свого боку керівники МОЗ надали докладні пояснення по кожному пункту висновків комісії.

Квіташвілі подякував комісії за роботу, в той же час звинуватив частину її членів у необ'єктивності та політичній заангажованості. Він також спростував звинувачення в смерті дітей, оскільки, за його словами, члени комісії не включили в свої висновки інформацію про те, як і від чого померли хворі.

«Коли робиться таке розслідування і наводяться ось такі факти, не вказуються дати, а мова йде про життя і смерті людей, коли потім учасник цієї комісії до опублікування цього акту розповідає ЗМІ, що на моїй совісті життя 6 дітей, і він бреше, я взагалі ставлю під питання весь цей акт — як його легітимність, так і все, що там написано», — зазначив Квіташвілі.

Loading...