Головне управління Держгеокадастру спростувало публікацію газети «Волинь-нова»

Головне управління Держгеокадастру спростувало публікацію газети «Волинь-нова»

В. о. начальника Головного управління Держгеокадастру Василь Василенко заперечує інформацію про несправедливий поділ землі.

Автор: Мар’яна МЕТЕЛЬСЬКА / Джерело: Відомості

У номері газети «Волинь-нова» від 15 серпня 2015 року було опубліковано матеріал Юрія Коваля під назвою «За «Сотку» біля Пісочного — три тисячі доларів», в якому йдеться про несправедливий поділ землі біля озер, який здійснювало Головне управління Держгеокадастру в області, оминаючи учасників АТО та надаючи перевагу іншим категоріям населення, зокрема представникам силових структур.

В. о. начальника Головного управління Держгеокадастру Василь Василенко висловив власну позицію стосовно фактів, поданих у публікації, яку вважає необ’єктивною, однобокою та перекрученою.

Про це Василенко заявив сьогодні під час брифінгу.

«При формуванні такого матеріалу ні в керівництва Головного управління, ні фахівців з Головного управління  думку не запитували, аби подати об’єктивну інформацію», — стверджує начальник.

За його словами, дійсно є 4818 учасників по області, а дозволи отримали майже на половину менше — видано 2544 дозволів.

«Така різниця спричинена насамперед м. Луцьком, у якого є вже, мабуть, тисяча заяв, які в принципі не задовольняються, та іншим містами обласного значення, які не можуть знайти земельні ділянки та можливо вже не знайдуть. Майже половині цих звернень знайшли альтернативні ділянки. І уже є дозволи», — пояснює ситуацію пан Василь.

Причина того, що видано мало дозволів, за словами Василенка, — переважно в роботі органів місцевого самоврядування:

«Ми сформували єдиний реєстр звернень учасників АТО — вони є на сайті нашого Головного управління Держгеокадастру в розділі «Громадянам», де, наприклад, чітко видно, що одна людина написала три заяви. Тобто кількість заяв ще не говорить про кількість учасників АТО. Ми зараз їх рахуємо, але я думаю їх десь на 1400 менше», — зазначає Василенко.

Стосовно відмови учасникові АТО жителю села Старовижівського р-ну, який звертався на території Кримненської сільської ради, то відмова спричинена за ініціативою сільської ради, бо там знаходиться громадське пасовище. Юрію Писаруку відмовили через затягування розгляду звернення цього громадянина Любохинівською сільською радою. «Є земельний кодекс, у ньому є чіткі терміни розгляду звернення громадян і чіткі причини відмови», — наголошує Василенко.

Loading...