Рожищенці вимагають чесного та прозорого розслідування ситуації навколо їхнього мера

Рожищенці вимагають чесного та прозорого розслідування ситуації навколо їхнього мера

Якщо правоохоронці цього не зроблять, обіцяють активні дії, дійдуть навіть до Президента.

Автор: Ірина Зенц / Джерело: Відомості

Ажіотаж навколо обвинувачення Рожищенського міського голови В’ячеслава Поліщука триває. На вулицях міста Рожище громадськість активно обговорює цю проблему. Люди стверджують, що міського голову хочуть «прибрати» з посади через неприховану позицію щодо корупційних схем у місті. Громада налаштована войовниче, кажуть, якщо обласні правоохоронні органи не проведуть чесне та прозоре розслідування даної ситуації, дійдуть і до Верховної Ради, до Президента, але не дозволять «зацікавленим» особам зробити свою чорну справу.

18 серпня представники ГФ «Народна самооборона» м. Рожище та громади зустрілися з начальником УМВС України у Волинській області Петром Шпигою та заступником прокурора області Ігорем Муканом щодо ситуації навколо міського голови. Представники з Рожища передали працівникам правоохоронних органів звернення громадян, в якому вони висловили прохання об’єктивно розглянути це провадження та відновити добре ім’я В’ячеслава Поліщука. Під цим листом протягом двох годин підписалися 450 осіб.  Окремим проханням було перевірити Артема Орлова, особу, яка звинуватила В’ячеслава Поліщука у вимаганні хабара, оскільки цей підприємець так і не розпочав своєї діяльності в зазначений термін (з 15 серпня), тому такі дії були розцінені громадою як шахрайство. У присутності працівників Рожищенського УМВС були відкриті коробки, які, готуючись до ярмарки, заздалегідь привіз Артем Орлов та зберігав в приміщенні міської ради, де було виявлено журнали старих років випуску, насіння, словом — суцільний непотріб. Усе це свідчить про те, що ця особа не збиралася проводити будь-яку торгівлю в місті.

Також, за словами очільника ГФ «Народна самооборона» м. Рожище Олександра Дулюка, громада буде передавати це звернення до Генерального прокурора та до Міністра внутрішніх справ.

 

Loading...