Стрєлков пропонує ввести російські війська, щоб «зупинити війну на Донбасі»

Без відкритого вторгнення та повного розгрому української армії російськими військами, війна на Донбасі не закінчиться ніколи.

Джерело: Відомості

Про це у своєму відеомонолозі, опублікованому сьогодні, заявив терорист, «екс-міністр оборони ДНР» Ігор Стрєлков (Гіркін).

«Зараз єдиною альтернативою тому нескінченному кривавому кошмару, який відбувається на Донбасі, альтернативою триваючому посиленню України, підготовки її до великої війни, був і залишається тільки військовий розгром хунти... Без повного розгрому української армії, без примусу до миру, війна не закінчиться ніколи», — заявив Стрєлков, передає «Остров».

Він зазначив, що «повинні увійти російські війська, бо ясно, що армія Новоросії не зможе протистояти повноцінно всій армії України».

«Фактично Донбас став розмінною монетою в тій грі, невдалій грі, яку московські дипломати намагаються вести з Києвом», — зазначив терорист, який захопив навесні минулого року Слов'янськ.

Стрєлков проаналізував результати річного протистояння на Сході України для Росії і населення Донбасу.

«Що ж отримав народ Донбасу? Народ Донбасу отримав війну, руйнування, смерть. Що ж отримала Росія? Росія отримала формально те, що українські війська не атакують Крим, але реально вона отримала великі економічні санкції, затяжну війну на своїх кордонах і повне нерозуміння патріотичної частини населення політики, яка проводиться. Хвиля патріотизму, яка піднялася навесні минулого року, відійшла», — заявив він.

Стрєлков закликав владу Росії «припинити вимовляти мантри, що Донбас — це частина України, Порошенко — шановний партнер, і що ми за єдину Україну, в рамках міжнародно визнаних кордонів, мінус Крим».

На його думку, зупинити війну в Донбасі можна тільки двома способами: прямим введенням російських військ, і «поетапна здача Донбасу назад «хунті».

Стрєлков зазначив, що на останнє «націлена розстановка людей в Луганську і Донецьку, повернення туди маси проукраїнських прокурорів, поліцейських, адміністраторів, на це націлено розкладання ополчення, усунення командирів, які були націлені на жорстке військове протистояння з хунтою. На це націлена блокада Донбасу на російському кордоні, на це націлена дискримінація російських людей, які опинилися на території Росії як біженці».

Loading...