Google демаскував основні центри російської інтернет-пропаганди

Google демаскував основні центри російської інтернет-пропаганди

Сервіс Google Trends дає змогу побачити аномальну інтернет-активність певних географічних районів планети.

Джерело: Відомості

Сервіс Google Trends дозволяє відстежувати статистику пошукових запитів в різних регіонах світу та на різних мовах, інформує сайт politota.d3.ru.

Статистика Google Trends за «гучними» політичними запитами, такими, як «Майдан», «Боїнг», «Порошенко», «Правий сектор», «Донбас», на перші місця ставить не міста-мільйонники та навіть не прикордонні до України області РФ. Майже в будь-яких політичних запитах фігурують маленькі селища Ольгино, Яблоновське, Перекатне та Зелений Город. За інтенсивністю запитів вони іноді обганяють навіть Москву та Санкт-Петербург.

Також завдяки сервісу вдалося встановити, що подібна аномалія з'явилася наприкінці 2013 року. Наприклад, подивившись статистику за словом «НАТО», легко помітити, що з-поміж жителів РФ до середини 2013 року найбільше ця тема цікавила мешканців Ульяновської області, що не дивно, адже в цей час по ЗМІ якраз прокотилася інформація про відкриття в Ульяновську бази НАТО. Але вже через рік ситуація кардинально змінилася — в топ потрапили вищезгадані населені пункти. Такий же феномен спостерігається майже в усіх пошукових запитах. 

Loading...