Булатов: Російські спецслужби з бойовиками пустили під укіс поїзд з вугіллям

Бойовики терористичної організації «ЛНР» під керівництвом російських спецслужб організували підрив залізничної лінії 18 серпня, в результаті чого зійшов з рейок потяг з вугіллям в Станично-Луганському районі.

Джерело: Відомості

Про це повідомив колишній міністр молоді та спорту України, а зараз боєць 92-ї бригади ЗСУ Дмитро Булатов у себе в Facebook, пише ЛІГАБізнесІнформ.

«Вчора близько 15.00 ... стався теракт, організований незаконним збройним бандформуванням «ЛНР» за участю спецслужб Російської Федерації. Диверсійно-розвідувальна група противника в складі трьох чоловік замінувала залізничне полотно, що проходить по підконтрольній України території. За словами очевидців, залізничний состав з вугіллям йшов з боку ЛНР на Луганську ТЕС, що належить одіозному олігархові Ринату Ахметову», — йдеться в повідомленні.

За інформацією джерела, під залізничне полотно було закладено дві міни ТМ-62М — по одній під кожну рельсу.

«Заряд такої міни — 7,5 кг тротилу, плюс тротилові шашки по 400 г в якості детонатора. Від мін протягнути провід... Ворог замінував залізничне полотно на повороті, там, де погана видимість», — пише Булатов.

При проходженні потяга терористи активували міни, при цьому вибухнула тільки одна з них. Другий детонатор не спрацював через невміле планування диверсії, розповів боєць ВСУ.

«Один з диверсантів заліг недалеко від полотна і до нього долетіла щебінка, що розлетілася від вибухової хвилі. Плюс, напевно, його контузило. Решта двоє залягли в лісопосадці недалеко від полотна з метою прикриття. Два останні вагони з вугіллям пішли під укіс. Решта потяга в нормі», — уточнив військовослужбовець.

Як повідомлялося раніше, 18 серпня бойовики підірвали залізничну лінію, в результаті чого зійшов з рейок потяг з вугіллям в Станично-Луганському районі.

Loading...