Прокуратура РФ «вибиває» для Сенцова 23 роки суворого режиму

Прокуратура РФ «вибиває» для Сенцова 23 роки суворого режиму

Прокурори вимагають для українця надсуворе покарання.

Джерело: Відомості

Російський прокурор запросив для незаконно ув'язненого українського режисера Олега Сенцова 23 роки колонії суворого режиму. Про це у середу, 19 серпня, повідомляє телеканал «Дождь». 

Іншому фігуранту справи Олександру Кольченку «світить» 12 років. Наразі триває судове засідання у справі українців, яких у Росії звинувачують у спробі влаштувати теракти в Криму після анексії півострова. 

При цьому вказано, що прокурор наполягає на звинуваченні у створенні, здійсненні та участі у терористичній організації та обігу вогнепальної зброї.

Справу Сенцова і Кольченка слухають у Північно-Кавказькому окружному військовому суді у Ростові-на-Дону.

Українського кінорежисера, сценариста та активіста Євромайдану Олега Сенцова російська ФСБ затримала у ніч проти 11 травня 2014 року у Сімферополі та звинуватила у підготовці терактів у Криму, пізніше його перевезли до Москви.

Зокрема, Сенцову закидають керівництво диверсійно-терористичною групою «Правого сектору», яка начебто здійснила 14 і 18 квітня 2014 року підпали штабів «Російської громади Криму» та «Єдиної Росії» в Сімферополі, а також готувала в кримській столиці вибухи біля пам'ятника Леніну та Вічного вогню. 

Loading...