Росспоживнагляд заборонив критикувати Путіна, бо це «шкодить здоров’ю дітей»

Росспоживнагляд заборонив відеоролик в Інтернеті, в якому були перераховані всі невиконані передвиборчі обіцянки Володимира Путіна та партії «Єдина Росія».

Джерело: Відомості

У відомстві пояснили, що критика влади «шкодить здоров'ю дітей». Про це сьогодні повідомляє The Times з посиланням на російського опозиціонера Олексія Навального, пише Дзеркало Тижня.

Видання додає, що членів правлячої партії Росії на відео називали «шахраями та злодіями». Відео було розміщене на каналі російського опозиціонера на YouTube. Серед невиконаних обіцянок влади РФ, наприклад, він назвав обіцянку перетворити Росію в «світову економічну силу до 2017 року». YouTube, схоже, виконав вимогу Кремля заборонити доступ росіянам до відео, яке критикує Путіна та його партію. Видання пише, що Кремль дуже нервується через парламентські вибори, які мають відбутися наступного року. Хоча рейтинг Путіна піднявся до захмарних показників, його партія «Єдина Росія» не така вже й популярна. У Калінінграді на місцевих виборах вона зазнала абсолютну поразку.

Невдоволення владою також підсилює боротьба проти заборонених імпортних продуктів. Росія з 7 серпня 2014 року ввела ембарго на постачання продуктів харчування з країн Заходу — США, ЄС, Канади, Австралії та Норвегії. Забороненими вважаються м'ясо та м'ясна продукція, риба та рибна продукція, молоко та молочна продукція, овочі та фрукти. Ембарго продовжено до серпня 2016 року. Через рік РФ вирішила боротися з такими поставками більш радикально. Знищення в Росії продуктів з країн Заходу. які потрапили під ембарго, почалося 6 серпня, згідно указу Президента Володимира Путіна. Знищувати продукти дозволяється «будь-яким доступним способом». Перші фото та відео того, як сотні тонн продуктів — сир, персики, перець, м'ясо, — тиснуть бульдозером і змішують із землею, спровокували громадське обурення в Росії, яка пережила не один голод, і в якій рівень бідності населення не припиняє збільшуватися, досягаючи 16%. Через санкції та зниження цін на нафту у росіян значно знизився рівень життя, в той час як ціни на продукти зросли. У тому числі через це росіяни стали красти в магазинах на 68% більше.

Loading...